Coronamaatregelen

Wat betekent corona voor het hotel en voor jou als gast?

Coronamaatregelen

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Hierdoor heeft Schaluinenhoeve wekenlang geen gasten kunnen ontvangen. Echter, door een versoepeling in de Noodverordening COVID-19, is Schaluinenhoeve sinds kort weer volledig geopend! Wat dat betekent voor het hotel en voor jou als gast, lees je hier. 

Zakelijk
In de recent gerenoveerde Enclavekamer van circa 110m2 passen in ‘het oude normaal’ tot 80 personen. Dat betekent dat er in ‘het nieuwe normaal’ voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te bewaren. Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen er maximaal 26 personen binnen zijn. Buiten mogen dat er zoveel zijn als kan, mits er 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd.

Recreatief
Sinds 4 mei zijn de restricties voor recreatieverblijven versoepeld door de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Dit houdt in dat het verbod op zogeheten ‘recreatief nachtverblijf’ is opgeheven, mits de noodzakelijke maatregelen die nog wel van kracht zijn worden opgevolgd. Dit houdt onder andere in dat er voldoende (minimaal 1,5 m) afstand gehouden moet worden tussen gasten en personeel, er geen gezamenlijke sanitaire voorzieningen open mogen zijn, en oppervlakten geregeld gereinigd moeten worden. Wij hebben hier direct gehoor aan gegeven en de benodigde maatregelen getroffen. 

Schaluinenhoeve kenmerkt zich door rust, ruimte en natuur. Afstand houden van andere gasten en het personeel kan daardoor eenvoudig gerealiseerd worden. Gasten beschikken in hun hotelkamer over eigen sanitaire voorzieningen en een eigen terras. Ook in de jachtzaal, waar doorgaans het ontbijt wordt geserveerd, kan ruim voldoende afstand worden gehouden van elkaar. Gerechten worden middels een serveerwagen naar de gasten gebracht. Daarnaast is het mogelijk om maaltijden op de kamer bezorgd te krijgen, zodat gasten niet persé in de gemeenschappelijke ruimte hoeven te ontbijten/lunchen/dineren. 

Wij houden rekening met de geldende maatregelen en volgen die keurig op. Dat verwachten we ook van gasten. Indien je als gast gezondheidsklachten of ziekteverschijnselen ervaart, verzoeken we je vriendelijk om te thuis te blijven. Dit om andere gasten en het personeel niet in gevaar te brengen. Wanneer je klachtenvrij bent, ben je uiteraard weer van harte welkom.

Hoewel we helaas nog (lang) niet van deze verschrikkelijke crisis af zijn, kunnen we je gelukkig wel weer momenten van rust, ruimte en natuur bieden. Heb je nog vragen over hoe wij de gezondheid van gasten waarborgen? Schroom niet om contact op te nemen. 

Hopelijk tot snel!