Een tochtje door de prachtige omgeving

Fietsroutes

Baarle-Nassau en omgeving kent diverse prachtige fietsroutes, die je door mooie landschappen en pittoreske dorpen leiden. Vanuit Schaluinenhoeve kun je diverse fietsroutes bereiken. Bij de receptie tref je voldoende informatie om een bekende route te volgen, of er zelf een uit te stippelen. Zo zijn er in de buurt bepaalde “fietsknooppunten” die je kunt gebruiken als leidraad voor je eigen route. Je kunt fietsen huren bij Schaluinenhoeve. Je bent uiteraard vrij om eigen fietsen mee te brengen. Hieronder tref je enkele voorbeelden van bekende fietsroutes.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Bels Lijntje

Het zogenoemde ‘Bels Lijntje’ is van oorsprong een spoorlijn, geopend in 1867. Doordat jaren later – mede door de eerste wereldoorlog – het treinverkeer is opgeheven, is de spoorlijn in 1989 vervangen door een fietspad. Het is nu een bekende fietsroute van maar liefst 31 km, waarover je in één lijn van Turnhout naar Tilburg kunt fietsen. Het fietspad is geliefd en zeer geschikt voor een lange fietstocht langs diverse dorpen, waar je voldoende gelegenheid vindt om pauze te nemen. Vanaf Turnhout passeer je Weelde, Baarle-Nassau, Baarle-Hertog, Alphen, Riel, Goirle en je eindigt in Tilburg. 

Enclaveroute

Deze bijzondere route van 50 km brengt je maar liefst 25 keer over de grens. Ontdek iedere enclave tijdens deze bijzondere route. Voor kinderen is er zelfs een verkorte route met een speciaal opdrachtenboekje, wat het een leuke en interactieve gezinsactiviteit maakt.

Dodendraadroute

Deze route brengt je langs karakteristieke plekken uit de Eerste Wereldoorlog. Je komt op diverse plaatsen in zowel België als Nederland waarbij je door middel van QR-codes verhalen kunt luisteren die betrekking hebben op de rol van de Eerste Wereldoorlog. Een mooie informatieve route met geschiedenis.

Of bepaal je route zelf!

Met onderstaande interactieve routekaart kun je zelf je fiets- of wandelroute uitstippelen. Met de tabbladen bovenaan kun je kiezen tussen fietsen of wandelen. Zoom de kaart in en uit om de routes beter te bekijken. Door gebruik te maken van de genummerde knooppunten – een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde paden door heel Noord-Brabant – bepaal je jouw eigen route.