Een tochtje door de prachtige omgeving

Wandelroutes

Ben je een liefhebber van wandelen? De bosrijke omgeving van Schaluinenhoeve leent zich perfect voor een lange wandeling door de natuur. Hiervoor is voldoende informatie beschikbaar bij de receptie van het hotel. Als je liever wat dichter in de buurt blijft, is er een mooie korte wandelroute door de eigen landschapstuin. Hieronder tref je enkele voorbeelden van bekende wandelroutes.

Enclave belevingsroute

De Enclavebelevingsroute is een bijzondere wandeling van 7 km (uit te breiden tot 10,5 km) door de ‘World Capital of Enclaves’: Baarle-Nassau en -Hertog.
“De grootste legpuzzel ter wereld? Baarle-Hertog-Nassau! Het intrigerende tweelingdorp telt maar liefst dertig enclaves, landsdelen volledig omringd door het grondgebied van een buurland. Met bizarre gevolgen, zoals een grens die dwars door een … voordeur loopt! Tijdens deze wandeling in en om het centrum hop je tientallen keren tussen België en Nederland. Twaalf infoborden vertellen je onderweg meer over deze unieke situatie.” Je bereikt de route gemakkelijk vanuit Schaluinenhoeve. De brochure van de wandelroute kun je hier vinden

Dodedraadpad

In 3 km kom je langs een aantal plekken die een relatie hebben met de Eerste Wereldoorlog. Zo passeer je onder andere een oorlogsmonument en een authentiek stuk dodendraad. Klik hier om de route te downloaden.

Verzetspad

Deze wandelroute van 4 km brengt je langs diverse interessante locaties in en rondom Baarle-Nassau. Denk hierbij aan gemeentehuizen, het oude treinstation aan het Bels Lijntje en diverse militaire locaties. Onderweg vind je informatieborden en kun je middels QR-codes naar verhalen luisteren behorend bij die specifieke locatie.

Wandelknooppunten

In de omgeving van Baarle-Nassau bevinden zich diverse zogeheten ‘wandelknooppunten’. Dit zijn routes van 3 tot 11 km langs de rivier ’t Merkske, een zijrivier van de Mark. De routes leiden je door de prachtige natuur rondom ’t Merkske. Door de soms modderige omgeving is het dragen van laarzen een aanrader.

Of bepaal je route zelf!

Met onderstaande interactieve routekaart kun je zelf je fiets- of wandelroute uitstippelen. Met de tabbladen bovenaan kun je kiezen tussen fietsen of wandelen. Zoom de kaart in en uit om de routes beter te bekijken. Door gebruik te maken van de genummerde knooppunten – een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde paden door heel Noord-Brabant – bepaal je jouw eigen route.